sjukdomarilivet.blogg.se

Liv och sjukdom hos multisjuk 35åring

Börjar bli orolig

Allmänt Permalink0
Nu har jag varit en vecka på serviceboende (äldreboende) kortids och det har känts jätteskönt. Kom direkt från sjukhuset och hade antibiotika intravenöst de tre första dygnen.
Har plats på boendet beviljat fram till onsdag, alltså tio dagar, och jag börjar bli rädd inför att komma hem. Ramlade härom natten och närheten till folk är trygg, även om jag inte ber speciellt mycket om hjälp eller bara  lämnar rummet ytterst sällan. Men det är en trygghet. Hemma har jag hemtjänst morgon och kvälll, så mycket hjälp är det ändå, så förstår inte min oro över att kommma hem. Är ju annars en mycket självständig individ som krigar för min makt i mitt liv och vägrar låta någon klampa in på mitt revir
Jag har numera palliativ psykiatrisk vård. Man bryr sig inte om hur jag mår om ett eller tre år, (om jag har lyckan att leva tre år) utan siktet är att dämpa symptom och se till att jag har det så bra som det går just nu, just idag. Det är inte ofta en läkareskriver ut tolv flaskor morfin och stor dos fentanylplåster samtidigt utan minsta kommentar eller oro kring beroende. Nej. Jag ska få vara smärtlindrad så gott det går. Framtiden kanske inte kommer och då får dom trösta sig med att man försökte se till att jag hade det så gott det gick.
Till top